Ο Γιάννης Μπουτάρης… απολογήθηκε

Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επιχείρησε να σταχυολογήσει ορισμένες από τις πολιτικές δράσεις του 2017, που ξεχωρίζουν, λόγω της συγκυρίας που διανύει η πόλη και η χώρα εν γένει.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδας, το οποίο στη διάρκεια του 2017 άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Δήμου κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ανάμεσά τους ξεχώρισε την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, την πολιτική γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, τις δράσεις που στηρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες ιδέες, την οικογένεια, τα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του απολογισμού, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Τα πεπραγμένα της διοίκησής μας κατά τη διάρκεια του 2017 βελτιώνουν αισθητά την υποδομή πάνω στην οποία η πόλη θα χτίσει για να πορευτεί τα επόμενα χρόνια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της κοινής προκοπής. Η διοίκησή μας εξόπλισε τον Δήμο Θεσσαλονίκης με χρηματοδοτικά εργαλεία και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Με σχέδια στρατηγικά και επιχειρησιακά καταρτισμένα συλλογικά και συμμετοχικά σε συνέργεια με τους τοπικούς φορείς. Και κυρίως, με ένα όραμα για μια πόλη έτοιμη να πορευτεί στο μέλλον με αξιώσεις και προοπτικές. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η παρακαταθήκη θα πιάσει τόπο».