Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής

Μια ιδιαίτερη συναυλία, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζει στις 21 Δεκεμβρίου 2018 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των πιο μεγάλων Ιταλών συνθετών του 19ου αιώνα όπως Bellini, Rossini, Verdi, Puccini, Ponchielli και Respighi, με κομμάτια –μεταξύ άλλων– από όπερες όπως Νόρμα, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Ναμπούκο και Τουραντό.

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι όλες αυτές οι οπερατικές άριες ερμηνεύονται από σόλο τρομπέτα – και μάλιστα όχι σε σημερινές διασκευές, αλλά σε μεταγραφές που έχουν βρεθεί σε διάφορες βιβλιοθήκες και συχνά είναι είτε του ίδιου του συνθέτη είτε μαθητών που πραγματοποίησαν την εκδοχή ανώνυμα.

Σολίστ στην τρομπέτα είναι ο Nello Salza, ένας πολυσχιδής μουσικός με έντονη δραστηριοποίηση τόσο στην κλασική μουσική –συνεργαζόμενος με μερικούς από τους μεγαλύτερους μαέστρους και μουσικούς– όσο και σε άλλα, πιο μοντέρνα είδη. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως «η τρομπέτα του ιταλικού σινεμά», αφού έχει ηχογραφήσει πάνω από 400 μουσικές επενδύσεις ταινιών παίζοντας σόλο τρομπέτα. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου και κατά την τριακονταετή δραστηριότητά του έχει ερμηνεύσει πολλά αξέχαστα μουσικά θέματα για γνωστότατες ταινίες όπως Η ζωή είναι ωραία, Μια φορά κι έναν καιρό στην Αμερική, Ο θρύλος του 1900, Σινεμά ο Παράδεισος, Η φαμίλια, Στα πλοκάμια της μαφίας, Ο ταχυδρόμος, Cuore, Πινόκιο, Ο αλιγάτορας, Το Σύνδρομο του Σταντάλ, Οι Αδιάφθοροι, Ο Μαρκήσιος ντελ Γκρίλο, Οι μισητοί 8.

Στη συναυλία στο Μέγαρο, με τον Nello Salza συμπράττει το πιανιστικό ντούο Aurelio & Paolo Pollice, που είτε μαζί είτε χωριστά ο καθένας έχουν διαγράψει μια μεγάλη διεθνή σταδιοδρομία.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Έναρξη: 21:00

Χώρος: Μ2 – Φουαγιέ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου